Munskänkarna - den naturliga mötesplatsen för vinintresserade.

Ett spännande och kul arrangemang är Munskänkarnas vinort. Ett arrangemang som nu står inför sitt femtonde år. I år lite annorlunda än förra året eftersom orten är ny liksom alla förutsättningar runt detta.
Chianti Classico är Munskänkarnas vinort 2012. Detta område mellan Florens och Sienna står under året i fokus. Förhoppningen är att alla sektioner kan genomföra en provning på detta tema under året och att du förhoppningsvis har möjligheten att göra ett besök där. Ett spännande område med intressant historia, vackert landskap, mysiga små byar, god mat och många gemytliga vingårdar med goda viner och möjligheten att bo på vingården när du gör ditt besök där.


Vinodlarnas organisation, Consorzio Vino Chianti Classico, gör mycket för att vi skall känna oss välkomna till området. I den lilla byn Radda in Chianti har man byggt om ett gammalt kloster till ett center med utbildningslokaler, museum, och med möjligheter till vinprovning. Ombyggnaden kanske inte skedde bara för vår skull men blir en bra start på din resa i Chianti Classico området.

En del av det hela är invigningen. Den äger rum i Florens i slutet av februari under en stor vinmässa med många deltagare inför bl.a. 200 vinjournalister och 350 vinodlare. Du är som medlem i Munskänkarna välkommen att delta. Onsdagen den 22 februari äger detta rum.

Siten Munskänkarnas vinort har du hamnat på nu och vi hoppas du skall finna intressant material och värdefull information. Siten innehåller fler artiklar, fotografier, information om gruppresor och tips för dig som reser på egen hand, hotell, restauranger och mycket annat. Noteringar från provningar av de viner som är tillgängliga på svenska marknaden hjälper dig att finna spännande viner att prova på egen hand.

Du som vinintresserad medlem i Munskänkarna kommer att bli väl omhändertagen om du gör besök i området, vinodlarna är spända och förväntansfulla inför utmärkelsen Munskänkarnas vinort 2012.

Med förhoppning att du får ett spännande vinår.Vinprovningar på gång

22 mars, Lidköping: Mousserandekurs

Höst 2012, Mariestad: Provningar hösten 2012

Våren 2013, Sollentuna: Starkviner 3 Portvin

Våren 2013, Sollentuna: Starkviner 5 Övriga

Våren 2013, Sollentuna: Starkviner 4 Sherry

De kommande 7 dagarna hålls 0 aktiviteter i Munskänkarnas sektioner. Se listan här >