Bandets färger står för: Grön/svart: druva och mylla. Gul/röd: blomning. Violett: det unga vinet. Vinröd: det mogna vinet.

MUNSKÄNKARNAS VINKURSER

Som medlem i Munskänkarna kan du gå ett antal olika vinkurser på olika nivåer.

Det finns en spridd missuppfattning att man måste vara duktig på vin för att gå Munskänkarnas kurser. Målet med utbildningsprogrammet är att det ska finnas kurser för alla medlemmars smaker, för de som vill klara av betygen i kunskapsstegen eller för de som bara tycker det är kul att lära sig mer om vin. Munskänkarnas kunskapssteg är väl inarbetade sedan många år.

Att gå en vinkurs är det snabbaste sättet att lära sig mer om vin. Munskänkarna har ett kursprogram i fyra steg, från grundkurser för nya medlemmar till avancerade specialkurser för dem som nått längre.

I sektionerna erbjuds vinkurser på de första nivåerna, vilka avslutas med teoretiska och praktiska prov. Det fjärde steget är en utmaning för den verkligt vinintresserade och erfarne vinprovaren. På så sätt tillfredsställer vinkurser såväl amatören som den mer specialinriktade kunskapssökaren.

Nu lanserar vi

Introduktionskursen

Är du nyfiken på vin och vill lära dig mer? - Välkommen till Munskänkarnas introduktionskurs!

Kursen är en kort kurs på endast tre kurstillfällen och som syftar till att ge en introduktion till vinprovning och vinets värld. Fokus är främst på praktisk vinprovning. Dessutom går kursen ytligt in på hantering av vin, grundläggande kunskap om druvor, tillverkningsmetoder och vinvärlden.

Introduktionskursen vänder sig till den som är nyfiken på vin och vill lära sig lite mer. Det kan vara nybörjaren som precis har blivit medlem i Munskänkarna, den som har provat en del men vill ha mer strukturerad kunskap eller den som vill ha en bas för att tillgodogöra sig andra kurser inom Munskänkarna. Det krävs inga förkunskaper för att gå kursen.Vinprovningar på gång

22 mars, Lidköping: Mousserandekurs

Höst 2012, Mariestad: Provningar hösten 2012

Våren 2013, Sollentuna: Starkviner 3 Portvin

Våren 2013, Sollentuna: Starkviner 5 Övriga

Våren 2013, Sollentuna: Starkviner 4 Sherry

De kommande 7 dagarna hålls 0 aktiviteter i Munskänkarnas sektioner. Se listan här >